понедельник, 29 февраля 2016 г.

Квітка Торенія


 

 Квітка Торенія 
Відмінно підходить для вирощування в горщику вдома або на вулиці як однорічник. Ця рослина формує пишний компактний кущик, висотою 15-30 см, від головного стебла відходять численні втечі з пазухи кожного аркуша, які в свою чергу також гілкуються. На кожній гілочці супротивно розташовуються листочки світло-зеленого кольору з пільчатим краєм. Вже через два місяці пишний кущик торенії розквітне. На вершині кожного втечі утворюються бутони, розташовуються вони супротивно один одному і частіше розкриваються також попарно.

Цвіте Торенія рясно і тривало, влітку весь сезон, з червня по серпень, вирощене в кімнатних умовах може цвісти в будь-який час року. Квітки у цієї рослини дуже красиві, за формою схожі на невеликі дзвіночки з розкритим віночком, розділеним на 4 пелюстки. Часто пелюстки у квіток торенії пофарбовані в більш насичений темний колір, ніж трубка, а на нижньому пелюстці в зіві є жовте плямочка. Білі ниткоподібні тичинки визирають з квітки.

Рід Торенія (Torenia) відноситься до сімейства норнічковие і включає близько 50 видів однорічних і багаторічних рослин. Найчастіше в культурі вирощують торен Фурньє (T. fournieri). Це компактна рослина з гіллястим стеблом досягає висоти 30 см. Листя яйцевидної форми з пільчатим краєм світло-зеленого кольору. Квітки трубчасті з жовтою плямою в зіві, в залежності від сорту бувають білі, рожеві, бузкові, фіолетові, червоні.

Торенія декоративне красивоцветущєє рослина, яка легко виростити з насіння. Незважаючи на те, що Торенія родом із тропіків, це рослина невибаглива, просте у догляді, любить тепло і добре переносить сухе повітря в квартирі при вирощуванні в квартирі. Якщо ви хочете виростити торен в горщику як кімнатна квітка, то висівати насіння можна в будь-який час року. Для вирощування торенії в саду в якості однорічних квіток, посів насіння на розсаду проводять у березні - квітні.

Насіння у торенії дрібні, їх розподіляють по поверхні ущільненої і зволоженою землі, що не присипають зверху. Посіви зволожують за допомогою обприскувача, я плошку зверху накривають прозорою плівкою або склом для збереження вологості. Щоб насіння квітів добре зійшли, вони повинні бути в постійно вологому середовищі, при розсіяному освітленні і в теплі при температурі + 22 ... + 24 0С.
Сходи з'являються протягом тижня. Маленькі паростки обережно обприскуйте і поливайте з піддону. При появі у сіянців 2-3 справжніх листочків їх розсаджують. Для квіткової розсади сіянці висаджують в стаканчики або ящики-касети. Через тиждень, коли рослини приживуться, підгодуєте їх комплексним мінеральним добривом. Щоб отримати пишний кімнатна квітка, в один горщик висаджують кілька рослин на відстані 10 см один від одного.

Освітлення. Для нормального росту торенії необхідно яскраве освітлення, але від полуденних променів сонця рослину слід притіняти. Восени і взимку кімнатним квітам необхідно забезпечити штучну досветку. В саду для торенії відведіть місце захищене від дощу і вітру. Ці квіти не бажано висаджувати на відкритій сонячній клумбі, краще буде, якщо після полудня вони опиняться в півтіні, так як жаркі промені сонця згубні для ніжної зелені рослин, їх листя будуть в'янути і сохнути.
Температура. Тропічна рослина Торенія любить помірне тепло, влітку для рослин сприятлива температура в межах + 18 ... + 250С, взимку при вирощуванні квітів у будинку температура не повинна опускатися нижче +15 0С. Розсаду торенії висаджують у грунт на початку червня, коли мине загроза заморозків. Рослини з стаканчиків обережно перевалюють, не руйнуючи земляний кому.
Полив. Здоровий квітучий вигляд рослинам забезпечить частий і рясний полив, але в землі не повинно бути застою вологи. Торенія вологолюбна, любить, коли земля в горщику так і у відкритому грунті постійно трохи волога.
Раз на два тижні підгодовуйте ці квіти, додаючи у воду для поливу комплексне добриво.
Для вирощуванні торенії в саду підійде будь родюча земля. Для посадки квітів у горщики субстрат складають, змішуючи в садову землю, перегній, торф і пісок у співвідношенні 2: 2: 2: 1.

Комментариев нет:

Отправить комментарий