пятница, 15 апреля 2016 г.

Ромашка, ромашка, квітка польова

Ромашка польова

Багато поетів оспівували красу цієї квітки, символу російської природи, але крім природного чарівності, скромною простоти, мало хто з польових квіток може зрівнятися з ромашкою по числу корисних, незвичайних властивостей. Любов до ромашці знайшла відображення і в численних піснях, наприклад, «Ромашка, ромашка, квітка польова», танцях, музиці, віршах про польові квіти, скачати, слухати які сьогодні можна в інтернеті. У народі рослина ще називають «Ромен», або поповник. А ще відомі назви: белюшка, белоголовнік, лісова марьяша, соняшник, иванов колір, дівич-вечір, ворожка, невісточка, правда. Останнє ім'я вказує на вірні відповіді, які квітка давав при ворожінні.

За підрахунками сучасних ботаніків, польові квіти ромашки в світі поширені широко і налічують майже 350 видів. Це: римська ромашка, німецька, кавказька, далматська, перська, золота ... Якщо не знати, що перед вами один з представників ромашкових, то можна запросто не визнати в шикарних закордонних кольорах родичів нашої скромної польовий ромашки. Фото квітів польові ромашки найкраще показують, наскільки вони не схожі між собою.
Аптечна ромашка від поповник відрізняється зеленим стеблом, дрібними суцвіттями. Рослина невибаглива, добре відчуває себе на луках, пустирях, узбіччях доріг, навіть на залізничних насипах, в інших місцях, де досить світла. Тому квітка можна зустріти в чорноземної смузі, Сибіру, ​​Середньої Азії, на Кавказі. Але сьогодні частіше зустрічається пахуча ромашка (без'язичковая). Побачивши її можна подумати, що на ній уже хтось погадав, обірвав всі пелюстки. До 1850 без'язичковая ромашки на Євразійському континенті не було, тільки коли насіння рослини потрапили до Швеції з зерном, завезеним з Америки, вона набула широкого поширення.
Ромашка квітка польовий неодмінний атрибут любовних ворожінь квіткової магії. Але крім передбачення любові, вважається, що ромашка сприяє її зародження, що цілком зрозуміло. Адже мало який хлопець зміг би встояти перед магією польового квітки, якщо його на сінокосі йому простягала красива дівчина. І сьогодні поширені повір'я, що для залучення удачі, багатства з собою слід носити засушені квіти ромашки. Також квітка додає впевненості, допомагає позбутися від депресії, заспокоює нерви.
Наші предки вірили, що розвішані в будинку букетики пахучої ромашки, точніше її аромат, нейтралізують негативну, нечисту енергію, а знаючи, про лікувальні властивості рослини широко використовували в лікуванні. Збережений назву маткова трава (маточніца), говорить про широке використання при жіночих недугах як протизапальний засіб. Також рослина використовували як проносне, жовчогінний, болезаспокійливого, заспокійливого, в лікуванні лихоманки, ряду дитячих хвороб.
Загальновідомі і косметичні якості польових квітів ромашки. Волосся, вимиті ромашковим настоєм, ставали пишніше, набували золотистий колір. Селянські дівчата, запарювали суху ромашку, і, приклавши її до обличчя, загорнувшись в хустку, чекали поки «компрес» охолоне, а благородні панночки, влаштовували ванни з ромашки. Ефект виходив приголомшливий! Тому і сьогодні багато лікарів радять використовувати «натуральну» ромашку, як наші бабусі. Пробуйте і ви, не пошкодуєте!

Читайте також: Квітка Торенія

1 комментарий:

  1. Я порекомендую всіх, хто шукає позику на бізнес, містеру Бенджаміну, який допоміг мені позикою на чотири мільйони доларів, щоб розпочати свій бізнес, і це було швидко. Отримавши кредит у них, було дивно, наскільки легко їм працювати. Процес був швидким і захищений. Це, безумовно, був позитивним досвідом. Уникайте аферистів і зв’яжіться з містером Бенджаміном. lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. якщо ви шукаєте кредит для бізнесу.

    ОтветитьУдалить